Diskuzní fórum idoom.cz a doom3.cz

Hlavní diskuse české doom komunity
Právě je pon zář 24, 2018 10:57 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Most
PříspěvekNapsal: pát pro 26, 2008 2:04 pm 
*Běžná člen*
*Běžná člen*

Registrován: úte pro 09, 2008 2:41 pm
Příspěvky: 12
Zdravim.
Vím, že ve standardním doomu nejde udělat prostor nad a zároveň i pod něčím pevným. Nedávno jsem hrál wad Kamasutra, ve kterém ale byly mosty, kde hráč mohl projít po něm a klidně se projít i pod ním. Snažil jsem se taky o něco takového, ale bezvýsledně.
Prozkoumával jsem tohle fórum a pár pokusů o vyřešení tohoto problému tady zadáno bylo, ale žádné řešení. Jen prý že to jde a nic více. Mohl by jste prosím vás někdo napsat návod, jak ten proklatý most udělat? Nejlépe někdo z autorů kamasutry, poněvadž předpokládám, že když jej stavěli v onom wadu, tak že to umí :) . Byl bych vám moc vděčný. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 26, 2008 5:11 pm 
*Doom Marine*
*Doom Marine*

Registrován: pát dub 23, 2004 9:26 am
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha
http://wildwarriors.wz.cz/Ukoly/2patra.zip
zde si muzes stahnout kompletni navod i s ukazkovym prikladem. Jedna se o most fungujici normalne pod doom2.exe ci pod prboomem (cili ne o takovej ten specialni zdoom objekt most ci co)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 29, 2008 3:57 pm 
*Běžná člen*
*Běžná člen*

Registrován: úte pro 09, 2008 2:41 pm
Příspěvky: 12
Díky za ten návod. Pokusil jsem se ten most podle něj udělat. Jakože asi mi funguje, jenomže když chci přez něj přejít, tak se do něj jakoby propadnu a nemůžu se z něj dostat (ani výskokem). Mohl by jste se někdo na to podívat, abych věděl, co jsem tam zvrzal ??
wad soubor s mostem.

Btw teďkom jsem zkoušel zdoom-doom in hexen format. Všimnul jsem si, že obsahuje thing bridge. Vyzkoušel ho a neviditelný most jsem měl. takže to asi příště budu řešit přez tuto entitu. Ale přesto děkuji za návod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2008 6:38 pm 
*GOD*
*GOD*

Registrován: stř lis 12, 2003 8:00 pm
Příspěvky: 608
Cau, ten wad sem nestahoval, ale nemas nahodou mezi tema "nosicema" moc velký mezery, takze tam ten hrac propadne? Zkus je zhustit...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 31, 2008 12:06 pm 
*Běžná člen*
*Běžná člen*

Registrován: úte pro 09, 2008 2:41 pm
Příspěvky: 12
Trochu jsem to tedy "zhustil" a už to bylo ok.
Před pár dny jsem přešel na zdoom-doom in hexen format a asi u něj zůstanu. Tvorba mostu v tomto formátu je o hodně jednodušší a navíc oceňuji i možnost spustit akci na základě například zabití monstra, nebo sebráni všci atd. Doom in hexen format nabízí obrovské kvantum vylepšení u kterých zatím nemám páru, jak se dělají. Ale časem na to příjdu. Chce to jen trpělivost, zkoušet a zkoušet. Třebas včera se mi podařilo udělat efekt podobný v Hexenovi. Hráč sebral klíč a kolem něj se vteleportovalo pár nestvůr. Když jsem zabil tu nejsilnější, tak se přez propast dalo přejít po neviditelném mostě. Kdyby hráč to monstrum nezničil, tak by se přez propast nedostal (nějak se mi podařilo pomocí spawn spot vteleportovat entity brodge na místo toho spawn spotu). Mno budu zkoušet a zkoušet...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2009 8:34 am 
*Doom Marine*
*Doom Marine*

Registrován: pát dub 23, 2004 9:26 am
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha
Method: U spravne udelayho mostu nejsou nosice vubec potreba ... staci treba obrovskej ctverec 1024 x 1024 a hrac by po nem mel v pohode chodit ... a u KS jsme to delali, aspon ze zacatku jako tvurci novorozenci jimz teklo jeste materske mleko po zkrvavene brade, blbe.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2009 6:38 pm 
*GOD*
*GOD*

Registrován: stř lis 12, 2003 8:00 pm
Příspěvky: 608
Co ja vim, co se delalo v KS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Most
PříspěvekNapsal: pon bře 25, 2013 4:18 pm 
*Jitrnica*
*Jitrnica*

Registrován: pon bře 25, 2013 3:12 pm
Příspěvky: 6
tomu já nerozumim a navíc tam měly bej obrázky to by potrebovalo videonávod


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz